Körök Köre Kupa:
a Vérkör, a Budai Térképkör és további körtúrák kupája

Az Ixi Kupa, a Kinizsi Százassal kapcsolatos, abból származtatható túrák kupája után örömmel mutatom be a Körök Köre kupát.

A Körök Köre kupa a népszerű Vérkör, a Budai Térképkör, valamint további instant körtúrák és teljestménytúrák kupája.

Körök Köre

Az elmúlt időszakban, a Körök Köre kupa eredeti kiírása óta több újabb "instant", bármikor bejárható körtúra is született (például Medvéskör, Dél Zala Dombjai Ultratrail), valamint a Térképkörök száma is bővült, ugyanis a már ismert Budai Térképkör mellett elindult a Gerecsei Térképkör és a Mecseki Térképkör mozgalom is, melyek eddig nem szerepeltek a Körök Köre kupa kiírásában, az új már ezekre is vonatkozik.

A módosítás úgy törént, hogy a korábbi, előző szabály szerinti teljesítők az új szerint is teljesítők maradtak, azaz ilyen szempontból az új szabályrendszer kompatibilis a korábbival.

A Körök Köre kupa új kiírása tehát:

A Körök Köre kupa megszerzésének feltétele két "instant", bármikor bejárható körtúra teljesítése az alábbiak közül:
- Budai Térképkör (82 km)
- Gerecsei Térképkör (95 km)
- Mecseki Térképkör (226 km)
- Budapest Kör (131 km)
- Dél Zala Dombjai Ultratrail (300 km)
- Kör (152 km)
- Medvéskör (63 km)
- Vérkör (77 km)
- vagy bármely más olyan instant körtúra, mely hivatalosnak tekinthető online kiírással, teljesítői listával és díjazással rendelkezik, és a hossza legalább 45 kilométer.

Fontos feltétel még, hogy a két instant körtúra közül legalább az egyiknek Térképkörnek kell lennie. A Térképkörök több részletben is bejárhatóak, és a Dél Zala Dombjai is, a kiírásának megfelelően.

A fenti, bármikor bejárható instant túrákon kívül legalább három olyan hivatalos teljesítménytúra vagy hivatalos terepfutó rendezvény teljesítése is szükséges, melyek útvonala "kör", vagy egyszerűen megfogalmazva és egyszerűsítve a feltételen: a rajtjuk és céljuk megegyezik (mint pl. a Gerecse 50).

A szabadon választható teljesítménytúrák hossza (egyenként) legalább 45 kilométer kell legyen, és valamennyi túrát egy naptári éven belül kell teljesíteni.

Ha az instant körtúrákkal valamint a szabadon választható kör-teljesítménytúrákkal a kilométerek összege eléri vagy meghaladja a 345 kilométert, akkor a Körök Köre Kupa "Nagykupa" fokozata jár, alatta a "Kiskupa" fokozat.

Létezik még "Óriáskupa" fokozat is, mely annak jár, aki nem kettő, hanem három instant körtúrát teljesít úgy, hogy a legalább az egyik Térképkör, és a három túra közül (legalább) az egyik az alábbi túrák közül kerül ki:

- Kör
- Dél Zala Dombjai (egyben teljesítve, nem 3x100-ként)
- Mecseki Térképkör (egyben teljesítve)

Megjegyzés: azon instant körtúrák, melyeknek létezik teljesítménytúra változata is (Vérkör, Budai Térképkör), csak a privát bejárásuk fogadható el, a teljesítménytúra bejárása nem, legalábbis instant túraként. A szabadon választott teljesítménytúrákhoz viszont ezek a TT-k is felhasználhatóak.

Mindhárom fokozat díjazása: névre szóló kupa és oklevél, valamint kitűző, továbbá a Körök Köre Kupa dicsőséglistáján való megjelenés. Tárgyi díjazás kérése estén annak önköltségi árát ki kell fizetni (kb. 2500 Ft).

+ még valami: Térképkörök Trófeája jár annak, aki egy naptári évben belül három különböző Térképkört teljesít.

Kapcsolódó cikkek, tartalmak:

Budai Térképkör
Ixi Kupa"Nem csak túrazokni: minden, ami túrázás."
Túrazokni túraportál, 2014. | impresszum | jogi nyilatkozat