Karácsony Kupa logo

Karácsony Kupa

 

Decemberi, ünnepi teljesítménytúrák, terepfutások és instant túrák kupája

 

A Karácsony Kupa célja a téli túrázás népszerűsítése, hiszen decemberben, akár az Ünnepek alatt is lehet alkalmat találni a hegyekben, erdőben való kirándulásra, testmozgásra.

 

Szabályok: a Karácsony Kupa mozgalom igazolólapján (itt letölthető Word DOC vagy PDF formátumban is) célpecséteket, igazolásokat gyűjtve (vagy akár igazolólap nélkül, utólag az okleveleket, díjazásokat bemutatva, e-mailben jelezve) szerezz legalább 5 pontot decemberi teljesítménytúrákon, terepfutásokon vagy instant túrákon*. Kilométer korlát / minimum nincs.

 

*[Instant túra: nem naptári naphoz kötött túra, mint például a Budai Térképkör, a VérKör vagy a Szénás Kör.
Instant túrák teljesítése esetén az igazolólapra a pecsét helyére elég a túra nevét és dátumát felírni.]

 

- A december 1 és 19. közötti túrák 1 pontot érnek.
- A december 20 és 31. közötti túrák 2 pontot érnek.
- Legalább egy túra / rendezvény nevében szerepelnie kell egy a télre, ünnepekre utaló szónak (pl. tél(i), Mikulás, Télapó, karácsony(i), szent, szilveszter(i) ).

 

(Megjegyzés: a két pontot érő túráknak köszönhetően akár már három december végi rendezvény teljesítése is elég lehet a kupa megszerzéséhez.)

 

Aki kevesli az elérendő 5 pontot, legalább 10 pont gyűjtésével (vagy legalább 7 pont + min. 222 kilométer megtételével) megszerezheti a Karácsony Kupa Nagykarácsony fokozatát is (papír igazolólappal történő igazolás esetén ezek két igazolólapon is leadhatóak).

 

Ha bármilyen kérdésed van, illetve igényelni szeretnéd a tárgyi díjazást (kupa, oklevél, kitűző) írj a cssandor@gmail.com e-mail címre, legkésőbb 2020. január 3-ig. A kupák ünnepélyes átadója várhatóan 2020. január 12-én lesz, és a díjazások megjelennek a Kupák Polca oldalon is. Egyedi megbeszélés esetén a Téli Szuperkatlan túrán (2019. december 29.) is átadásra kerülhetnek kupák.

 

Kellemes Ünnepeket, mozgásban és eredményekben gazdag új esztendőt, valamint hangulatos túrázást, futást, kellemes kikapcsolódást kívánok a téli erdőben!

 

Tipp: további izgalmas túramozgalmakat, játékokat találsz egyesületünk oldalán.

 

Csetneki Sándor
a Bakancsos Szurikáta Természetjáró Egyesület elnöke
Budapest, 2019. 11. 28.

Bird