IXI kupa 2017

         Kedves Túratársam, Túrázó!         

Szeretettel köszöntelek ezen az oldalon, ahol az IXI kupa részletes kiírását olvashatod. 2017-ben van ugyanis néhány változás, ezeket szeretném itt bemutatni.

Először is egy kis "történelem": a 2014-óta létező Ixi kupa a Kinizsi Százas és a Kinizsi Százassal kapcsolatos teljesítménytúrák (Iszkiri, Szuperkatlan, Iszinik) mozgalma, mely eredetileg három fokozattal rendelkezett: IXI Mini, IXI Mixi és IXI Maxi. 2016-ban egy negyedik fokozattal, az IXI Trixi-vel bővült, melyhez elég a négyből három túrát teljesíteni.

2017-ben két dolog indokolja az újabb változást: egyrészt, hogy a nyári mellett megjelent a téli Szuperkatlan, másrészt pedig hogy létrejött a Gerecsei Térképkör nevű "instant" körtúra, mely szintén a Kinizsi Százas által érintett szakaszokon vezet, ugyanakkor talán kevésbé ismert helyekre és Tata parkjaiba is elkalauzolja a túrázót.

A frissített szabályzat "kompatibilis" a korábbival, viszont új (al)fokozatok is születtek, melyek újabb kihívásokat és élményeket jelenthetnek.

Szintén megemlítendő, hogy a 2017-es év díjazásaként igyekszem az eddigieknél szebb kupát adni mindenkinek (kifejezetten olyat, amiből akár pezsgőzni is lehet). Az ünnepélyes átadó 2018. január 14-én vasárnap lesz, várhatóan 14:15-től (ill. ahogy a Cartographia kupa átadó véget ér), Budapesten a Curia u. 3-ban, a földszinti nagyteremben. Akinek nem megfelelő az átadó időpontja, más alkalommal vagy postázva is átveheti a díjazását. Valamennyi kupa felkerül az online Kupák Polcára is, akkor is, ha valaki nem tart igényt a tárgyi díjazásra. Kérhető Lego és hagyományos kupa is, ára (oklevéllel, kitűzővel, az ünnepélyes átadón egy kis meglepetéssel és akár néhány korty pezsgővel együtt) hagyományos kupa esetén 2800 Ft, Lego kupa esetén az építőelemek árának emelkedése miatt 3500 Ft.

Az IXI kupához továbbra sem kell regisztrálni, elég a túrák teljesítésének és ezzel a kupa megszerzésének tényét megírni a cssandor kukac gmail pont com címre. Ide írhatod az esetleg felmerülő kérdéseidet is, valamint ajánlom még figyelmedbe a mozgalom Facebook csoportját is.

Tipp: ha sokat teljesítménytúrázol, jó esélyeid vannak egy másik, játékos mozgalomban, a Túralottón is!

         IXI Trixi         

Az alábbi öt túrából kell tetszőleges hármat teljesíteni:

1) Iszkiri (bármely táv)
2) Kinizsi (bármely táv)
3) nyári Szuperkatlan (bármely táv)
4) Iszinik (bármely táv)
5) téli Szuperkatlan (bármely táv)

Az új IXI Trixi + (Ixi Trixi Plusz) fokozathoz az szükséges, hogy emellett a túrázó a Gerecsei Térképkört is teljesítse, akár több részletben is, 2017. december 31-ig.

Elsőre kicsit bonyolultan hangzik? Kattints ide a súgóért!

         IXI Mini és IXI Mixi         

Kötelezően teljesíteni kell az alábbi túrákat:

1) Iszkiri (bármely táv)
2) Kinizsi (bármely táv)
3) Iszinik (bármely táv)

A téli és a nyári Szuperkatlan között választani lehet, de valamelyiknek egy tetszőleges távját teljesíteni kell, tehát mindenképpen kell lennie egy Szuperkatlan teljesítésnek is.

Ha a teljesítménytúrákon* megtett össztáv eléri vagy meghaladja a 111 kilométert, akkor IXI Mixi fokozat jár, az alatt IXI Mini fokozat.

Az új IXI Mini + (Ixi Mini Plusz) és IXI Mixi + (Ixi Mixi Plusz) fokozat két esetben járhat:

a) ha a túrázó teljesíti mindkét Szuperkatlan túrát, tehát a nyárit és a télit is
b) vagy ha a túrázó teljesíti a Gerecsei Térképkört, akár több részletben is, 2017. december 31-ig.

Az IXI Mini ++ (Ixi Mini Plusz Plusz) vagy IXI Mixi ++ (Ixi Mixi Plusz Plusz) fokozat akkor jár, ha mindkét fenti feltétel igaz, így hat túrát kell hozzá teljesíteni.

* A Gerecsei Térképkör nem számít bele a 111 kilométerbe.

Elsőre kicsit bonyolultan hangzik? Kattints ide a súgóért!

         IXI Maxi         

Kötelezően teljesíteni kell az alábbi túrákat:

1) Iszkiri 100
2) Kinizsi Százas
3) Iszinik 100

A téli és a nyári Szuperkatlan között választani lehet, de valamelyiknek a 30 km-es távját teljesíteni kell, tehát mindenképpen kell lennie egy Szuperkatlan 30 teljesítésnek is.

Az új IXI Maxi + (Ixi Maxi Plusz) fokozat két esetben járhat:

a) ha a túrázó teljesíti mindkét Szuperkatlan túrát, tehát a nyárit és a télit is, és mindkettőből a 30-as távot.
b) vagy ha a túrázó teljesíti a Gerecsei Térképkört, akár több részletben is, 2017. december 31-ig.

Az IXI Maxi ++ (Ixi Maxi Plusz Plusz) fokozat akkor jár, ha mindkét fenti feltétel igaz, így hat túrát kell hozzá teljesíteni.

Az IXI Maxi +++ (Ixi Maxi Non Plusz Ultra) fokozat akkor jár, ha az IXI Maxi ++ feltételei teljesülnek, és a Gerecsei Térképkör bejárás egyben történik.

Elsőre kicsit bonyolultan hangzik? Kattints ide a súgóért!

         Jó túrázást!         

Jó túrázást és kitartást kívánunk az IXI kupa valamely fokozatának sikeres megszerzéséhez!

Csetneki Sándor és a Bakancsos Szurikáta T.E. csapata