cz, de, en, sk

teljesítménytúrák 8 km-től 108 km-ig, a családi kirándulástól az extrém távokig

HÍREK

Figyelem!

Engedélyeztetési problémák, az útvonal (a kért módosítás ellenére) többszöri hatósági elutatasítása miatt a 2018-as Iszkiri túrák megrendezése bizonytalanná vált, legalábbis az eddigi teljesítménytúra formában.
Amennyiben a felmerült problémák miatt 2018-ban valóban elmarad az Iszkiri teljesítménytúra, "instant", bármikor teljesíthető túra formájában akkor is a túrázók rendelkezésére fog állni, és továbbra is az Ixi kupa része marad.
Ebben az esetben természetesen az eddig beérkezett nevezési díjakat (néhány fő nevezett elő eddig) visszatérítjük.
További információk hamarosan.

BEVEZETŐ

Köszöntelek az Iszkiri teljesítménytúrák oldalán!

Az Iszkiri egy olyan túra, ahol számos (sőt, szinte számtalan) táv közül választhatsz: alig 10 km, 25 km, 35 km, 45 km, 65 km, vagy akár valamivel több mint 100 km, hogy mozogj, túrázz egy jót egyedül vagy barátaiddal, családoddal.

A rajt és a cél(ok) helyszíne autóval és vasúttal is könnyen megközelíthető, Budapesttől alig egy óra távolságra.

A túra alapötlete, hogy összekapcsolja a Kinizsi Százas klasszikus, szárligeti útvonalának Koldusszállás-Szárliget szakaszát az újabb útvonal Koldusszállás-Tata szakaszával. Aki tehát csak az egyik ilyen "Kinizsi célszakaszt" ismeri, most megtekintheti a másikat, vagy ha már régen járt arra, nosztalgiázhat.

Sokan lehetnek olyanok, akik még nem látták, vagy legalábbis nem sétálták körbe a tatai Öreg-tavat és nem látták közelről a gyönyörű tatai várat: a túra most erre is lehetőséget ad. Lehetőség van továbbá a Szárliget melletti, nagyszerű kilátást biztosító Zuppa-tető körüli sétára is, és egy kitérőre a vadregényes Vértesbe.

Az Iszkiri túrák tehát egyedi módon kapcsolnak össze két K-100 szakaszt, valamint további izgalmas, szép helyszíneket mutatnak be.

A hatféle távról, azok útvonaláról ide kattintva tudhatsz meg többet. Az Iszkiri túra az Ixi kupa első fordulója, valamint a Cartographia kupa egyik túrája. Minden (rész)táv útvonala és letölthető GPS trackje megtalálható a Cartographia kiadó FuniQ oldalán.

Várok mindenkit szeretettel az Iszkirin!

Csetneki Sándor